Ekobyarnas Riksorganisation

Studiebesök till ekobyar 10-12 maj 2015

Äntligen! Välkomna med på en resa där vi besöker fyra olika ekobyar i Skåne 10-12 maj!
Vi gör detta direkt efter vårt årsmöte och den nationella Omställningskonferensen 8-10 maj.

 

Ekobyroadtrip!

Ekobyroadtrip!

Vi vill lära oss mer om erfarenheterna från olika ekobyar. Hur funkar de socialt, hur har de organiserat sig, hur har man valt att bo och har man en gemensam vision? Vi utbyter erfarenheter och samtalar kring möjligheter och utmaningar. Tack för att vi får besöka er!

 

Vi samlas i Malmö och startar på söndagkvällen med besök på Toarps ekoby strax utanför Malmö. Toarp är organiserat sig som en bostradsrättsförening och består av 27 hus.

På måndagen far vi till Solbyn utanför Lund. Solbyn blev den andra ekobyn i landet men var länge den största. Ambitionen var att öka de boendes möjligheter att leva miljövänligare och med större gemenskap.

Baskemölla ekoby

Hus i Baskemölla ekoby

På eftermiddagen reser sedan vi vidare till Baskemölla ekoby utanför Simrishamn. Ekobyn drivs av en ekonomisk förening och här finns många spännande hus. Kolla in denna videon.

På tisdagen besöker vi det mer alternativa kollektivet Moder Jord i Tollarp som började med ett gäng eldsjälar som flyttade ut i skogen. Kika på Instagrambilderna.

HUR: Avresa från Malmö på söndag 10 maj runt 17-snåret. Resan avslutas på tisdag sen eftermiddag. Vi samåker med egna bilar eller reser kommunalt.
Plats finns i bil från Stockholm den 8:e maj, tillbaka till Stockholm den 12/5 -kontakta Carina.

 

ANMÄLAN: Anmäl dig till Ewa. Det går bra att att delta under delar av resan. Resan är till självkostnadspris och du betalar själv måltider, resekostnader och övernattningsdonationer på plats. Ta med liggunderlag och sovsäck.
Resan är för medlemmar i Ekobyarnas Riksorganisation. Bli medlem genom att betala in 150 kr till Bg 110-8554. Ange ditt namn.

 

VÄLKOMNA!
Styrelsen för Ekobyarnas Riksorganisation

Tagged on: , ,