Ekobyarnas Riksorganisation

Inbjudan till Ekobyarnas årsmöte, omställningskonferens i Malmö 8-10 maj samt ekobytur!

lupiner avlång

 

Årsmöte, omställningskonferens i Malmö 8-10 maj samt ekobytur!

Äntligen! Ett år har snart gått och det spritter i naturen. Knoppar tittar nyfiket fram och solen har en stoltare hållning. Ekobyarnas Riksorganisation har befunnit sig lite i en vinterdvala, men nu vill vi ge näring och livskraft till organisationen. Styrelsen har varit pytteliten och vi behöver ditt stöd och engagemang.

Vi bjuder in till årsmöte som kommer att vara i samband med den nationella omställningskonferensen i Malmö  8-10 maj och Framtidsveckan i Malmö. Därefter besöker vi några ekobyar 11-12 maj. Vi ser fram emot att träffa dig!

 

emilia vision

Årsmöte 8 maj

Vi lever i en spännande tid där antalet gemenskaper som delar en vision om en ekologisk och socialt hållbar omställning av samhället ökar i snabb takt. Nu vill få fart på föreningen och behöver hjälp av DIG och ditt engagemang.

Vi börjar kvällen med årsmötet, äter sedan tillsammans och avslutar med visionerande och actions kring hur vi kan utbyta och sprida kunskap.

Vi söker också nya styrelsemedlemmar som har erfarenhet och/eller kunskap om ekobyar. Om du är intresserad av att vara med och forma den svenska grenen av det globala ekobynätverket, nominera dig själv eller annan person till: Ewa

Motioner skickas in senast 30 april.

När: Fredag den 8 maj kl 17.30 Vikingagatan 77 b, i Malmö. Om vi blir många så möts vi istället på Studiefrämjandet i Malmö. Anmälan till: Ewa

Hur: Samåka: Det finns några platser kvar i en större bil från Stockholm till Malmö på förmiddagen den 8 maj. Vi delar resekostnaderna. Kontakta Carina

Medlem: Medlemsskap i Ekobyarnas Riksorganisation kostar 150 kronor om året. Bli medlem genom att betala in till BG 110-8554. Skriv ditt namn. Maila samtidigt till Emilia

Varmnt välkommen!

 

Omställningskonferens (8)9-10 maj

Den spännande helgen kommer bland annat att bestå av idéer för omställning, presentationer från olika omställningsinitiativ samt workshops i inre omställning. Läs programmet.

Konferensen under 9-10 april kostar endast 400 kr inkl fika och mat. Boende i sovsal för 50 kr/natten finns.
Boka din plats på Studiefrämjandets webbplats
Eventet på Facebook

 

solcellerEkobytur 11 – 12 maj

Vi planerar också en ekobytur 11-12 maj i Skånetrakten. Vi vill se levande exempel och ha samtal kring möjligheter och utmaningar med att bo i en ekoby.

Planen är att vi utgår från Malmö  med privata bilar och besöker 3-4 olika ekobyar under två dagar. Övernatting i ekoby eller vandrarhem.

Information kommer att finnas på vår hemsida inom några veckor. Hör av dig till Ewa om du är intresserad av att följa med.