Ekobyarnas Riksorganisation

Creating a Life Together – EROs vårforum 12 – 14 april 2013!

Är du intresserad av hur vi tillsammans kan skapa lokala gemenskaper som verkar för att regenerera vår inre, sociala och naturliga miljö? Bor du i en ekoby eller en annan form av gemenskap, community eller kollektiv som har som mål att skapa en miljö där både människor och resten av naturen kan blomstra? Eller är du intresserad av att vara med i framtida projekt?

 

Om svaret på någon av de frågorna är ja, så har vi det stora nöjet att bjuda in dig till Ekobyarnas Riksorganisations, EROs, vårforum 12-14 april på Ängsbacka – tre dagar där vi kan mötas och utbyta drömmar, ideer och konkreta, praktiska tips hur vi kan skapa hållbara kollektiva levnadsformer tillsammans.


Vi är mycket glada och stolta att även kunna välkomna Diana Leafe Christian till forumet. Diana b
or i ekobyn Earthaven i North Carolina, och är efter 10 år som redaktör för Communities Magazine, två böcker om att starta och leva i community och många år som internationell workshophållare i ämnen som ekobydesign, sociocracy och konflikthantering en ledande expert i ekobyvärlden. Under forumet kommer Diana kommer hålla en endagsworkshop om att starta och leva i communities – en fantastisk chans att ta del av hennes unika insikter och tips om vad som får communities att lyckas och blir framgångsrika exempel på alternativa sätt att leva tillsammans! För mer information om Diana, se:ations, EROs, vårforum – tre dagar där vi kan mötas och utbyta drömmar, ideer och konkreta, praktiska tips hur vi kan skapa hållbara kollektiva levnadsformer tillsammans. Se: http://www.DianaLeafeChristian.org/ för mer information om Diana.

Under forumet kommer även EROs årsmöte äga rum. På årsmötet väljer vi bland annat ny styrelse, så om du är intresserad av att vara med och forma den svenska grenen av det globala ekobynärverket under 2013-2014, kontakta sittande styrelse eller valberedning! Vi lever i en spännande tid där antalet hållbara gemenskaper öker och communities, vad de står för och många lösningar framexperimenterade i ekobyar blir allt viktigare och mer synliga isamhället. Utrymmet för ERO att växa är stort, men det behövs dedikerade, passionerade personer villiga att hålla organisationen för att det ska hända. Är du eller någon du känner en av dem? Skriv till styrelsen ero@ekobyar.se, eller till valberedningen, sebastian@arrandir.se.

Resten av forumet kommer bestå av open space och andra öppna former för att mötas kring det som intresserar oss, med parallella sessioner och workshops faciliterade av oss deltagare. Vi kommer också ha någon form av mingel där alla som vill kan presentera sitt projekt eller sin community och nätverka med andra, en fest med dans och musik på lördagskvällen, en gemensam aktivitet i trädgården för att göra något konkret tillsammans och samtidigt bidra till Ängsbacka, och möjlighet till bastu, yoga och meditation. Vi sover i våningssängar i sovsal och äter vegetarisk mat lagad av Ängsbackas fantastiska kockar, ekologiskt och närproducerat i största möjliga mån.

Delar av mötet kommer vara på engelska, dels för att Diana är där, dels för att vänner från ryska ekobyar och den ryska omställningsrörelsen, som ERO samarbetar med, kommer finnas på plats. En fin möjlighet att få veta mer om vad som händer i ekobyrörelsen i andra länder!
Tid: 12-14 april 2013. Fredag eftermiddag till söndag eftermiddag.

Plats: Ängsbacka kursgård, Molkom – www.angsbacka.se

Kostnad: 600 kronor för säng ( i sovsal) och vegetarisk, ekologisk buffé fredag middag – söndag lunch.
+ Medlemskap i ERO: 150 kronor på plats eller till Bg 110-8554

Anmälan skickas till ero@ekobyar.se . Skriv ditt namn, email, samt telefonnummer. Anmälan är endast bekräftad när kursavgiften + medlemsavgift kommit in till EROs bankgiro. Allt som allt 750 kronor.

Om du har kunskaper/intressen som du vill dela med andra under mötet i form av workshops eller liknande, anmäl även det till samma adress.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *